Ловиха змии във вила, гасиха горящи отпадъци, сухи треви и горска постеля

Трактор изгорял при пожар в землището на село Орешница на 18 юли около 14,30 часа. Два екипа на службата в Кърджали били изпратени за потушаване на огъня, който бил локализиран, преди да се прехвърли в близка борова гора. Причините за пожара с в процес на изясняване. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

18 огнеборци са гасили пет пожара на 17 юли.

Около 23,30 часа горяло паркирано ремарке в областния град, унищожени били 40 кутии хранителни добавки.

Около 14 часа в село Мост вследствие на неправилно използване на готварска печка се запалила спомагателна постройка. Огънят унищожил: 15 кв. м покривна конструкция, 15 кв. м навес, мебели.

Екип на пожарната служба в Ардино гасил запалена листна маса в село Горно Прахово, а на службата в Кърджали – запалени сухи треви и храсти в село Прилепци.

Пожар в село Бели пласт обхванал около 4 декара мъртва горска постеля. Огънят бил потушен, преди да засегне около 100 декара гора.

Три са пожарите на 19 юли и 20 юли, потушени от екипи на службите в Джебел и Кърджали.

Два екипа на джебелската служба загасили запалена горска постеля в Джебел и в землището на село Казаците.

Пожарникари от Кърджали потушили горящи отпадъци в контейнер. Няма нанесени щети.

Два екипа на РСПБЗН-Кърджали уловили змии в къща във вилната зона под село Калинка и в двор в село Петлино след подадени сигнали за помощ около 16 часа и 20 часа на 17 юли. 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини