Гласят изграждането на общински къмпинг в местността "Кабак баир" край яз."Боровица"

На поредното редовно заседание на местния парламент в община Ардино, съветниците единодушно дадоха своето съгласие имот, частна държавна собственост с площ 97 464 м2 в местността „Кабак баир“, който се намира в непосредствена близост до язовир „Кържали“ край село Боровица, да се определя като общински обект от първостепенно значение и  се включва в годишната програма за управление и разпореждане в изпълнение на стратегията за управление на общинската собственост. Решението бе наложително във връзка с проектите, които община Ардино подготвя за изграждане на общински къмпинг за 200 души, детски и спортни площадки за посетителите на къмпинга, екопътеки да археологическата недвижима културна ценност „Късноантична и средновековна крепост“ при устието на река „Боровица“.

В определения дневен ред на заседанието бяха включени 16 точки. В хода на заседанието, местните парламентаристи упълномощиха кмета на общината инж. Изет Шабан да подпише Запис на заповед в полза на ДФ „Земеделие по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях, в гр. Ардино“ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общинските съветници гласуваха Местните парламентаристи приеха и актуализация на годишната програма за управление и разпореждане с имотите  – общинска собственост за тази година, както и докладите за осъществените дейности на читалищата за 2019 г.

И на това заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, удължаване на срокове на договори за наем на общински нежилищни помещения.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини