Библиотеката в Асеновград купува нови книги с пари от спечелен проект

Градската библиотека в Асеновград е спечелила нов проект за обновяване на фонда си. 

В края на месец април тази година Министерството на културата обяви конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотечните институции при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по Програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност 2020 г."

Конкурсната сесия е на обща стойност 1 000 000 лева и е насочена както към националната, така и към регионалните и общински библиотеки.

Постъпилите проектни предожения са били общо 44 на брой, чиято обща стойност е в размер на 868 125,84 лева. От тях са одобрени 36 проекта, които са сумата от 714 385 лева.

Градка библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград е сред спечелилите финансиране, които ще получат субсидията от Министерството на културата.

Парите ще бъдат изразходвани за закупуване на нови книги. Стойността на проекта е 11 999,43 лева. Сумата ще е достатъчна да бъдат купени общо 887 тома.

Избраната нова литература е от 131 издателства, като 23 % от новите книги ще бъдат от български автори.

Цялата сума се осигурява от Министерството на културата, без съфинансиране от бюджета на библиотеката.

Проектната разработка на асеновградската библиотечна институция е съобразена с информационните и културни потребности на гражданите в общината. Включени са заглавия от худоствената литература и от тази, за деца, както от справочната и научно-популярната литература.

След подписването на договора, закупуването и обработката на новите заглавия, вероятно до края на годината книгите вече ще бъдат сред читателите в Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини