Община Девин организира мащабна екоакция, безплатно вози старите уреди на хората

Изображение 1 от 3

    Община Девин организира мащабна доброволческа кампания за почистване на града и региона
    „Да почистим Девин – нашия дом”- 2020г.
    Тази година кампанията ще започне от 1.07.2020г. и ще продължи до 31.07.2020г.
    Инициативата обединява желание за живот в красива и здравословна среда.

    „Сега е моментът да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите, стълбищата - всички места, чрез които прозира нашият образ и нашият начин на живот!“, призовават от местната управа.

    с апел, всеки да осъзнае своята гражданска отговорност, за да стане туристическия град и символ на минерални извори да стане приветлив и красив.
    Събраните битови отпадъци да се поставят в кофите за смет, а всички останали /треви, клони и др., без строителни отпадъци/ - до тях.
    Автомобили и работници на ОП „БКС - Девин, ще се погрижат за чистотата на града и ще ги извозят своевременно.

    Заявка за извозване тел: 0877 316 900 Призовавам гражданите да се включат в доброволническата кампания“, обяви кметът на Община Девин Здравко Иванов.

    Община Девин организира и кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО). Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на Община Девин.
    Гражданите могат да предадат своите неработещи електрически и електронни уреди в т.ч. печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, компютри, мобилни апарати, прахосмукачки както и батерии към Община Девин.
    „Призоваваме Ви да се възползвате от възможността, която предоставяме, за да намалим потенциалните опасности за човека и природата, причинени от тези отпадъци като значително увеличим количеството на повторно употребеното, рециклирано и оползотворено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване!“

    Заявката, за извозването на електронно - електрическото оборудване ще се осъществява като позвъните на тел: 0877316900, а уредите ще бъдат извозени от домовете напълно безплатно, допълват от местната администрация.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини