Започна кандидатстването по проект "Заетост за теб"

Започва изпълнението на проект „Заетост за теб“, който ще се изпълнява от Агенцията по заетостта в цялата страна.

Предвижда се той да осигури заетост на 70 000 безработни. Стойността му е 160 милиона лева, от които 50 милиона са приоритетно за тур операторите, хотелиерите и ресторантьорите.

Останалата част от бюджета на проекта е разпределена на квотен принцип по общини съгласно равнището на безработица и броя на работодателите.

В община Първомай коефициентът на безработица, отчетен от Института за пазарна икономика в края на май е 11,3%, като изменението между февруари и май е 3 процентни пункта.

Проектът „Заетост за теб“ цели да окаже подкрепа на работодатели за наемане на безработни лица. От една страна това ще спомогне за по-бързото възстановяване на икономическите и производствени процеси в предприятията, а от друга – ще се осигури превенция от изпадане в продължителна безработица на регистрираните в бюрата по труда лица.

Работодателите, желаещи да се включат в проект „Заетост за теб”, могат да подават своите заявки само по електронен път. 

Повече информация може да бъде получена от сайта на Агензията по заетост или в Бюрата по труда.

Целева група по проекта са безработни лица, регистрирани в дирекции „Бюро по труда”, като

На работодателите, които осигурят заетост по Проекта, ще бъдат покрити разходите за трудови възнаграждения за наетите лица в размер на минималната работна заплата, установена за страната, както и дължимите вноски за сметка на работодателите, начислени на база минималната работна заплата. Максималният размер на финансовата помощ по Проекта е в размер на левовата равностойност на 200 000 евро или 391 166 лв. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини