Резултатите от изпитите на 7 клас са по-добри в сравнение с миналогодишните

Изпитите за 7 клас от тази учебна година вече са в миналото,а оценките от тях-факт. Предстои подаване на документи за първи етап на класиране в периода 3-7 юли. Родителите на седмокласниците могат да го направят онлайн на сайта priem.mon.bg, или в училището – гнездо, определено за Първомай – НУ „Христо Ботев“.

Тазгодишните резултати от Националното външно оценяване са по-добри в сравнение с предишните години, е общото мнение на директорите на Основните училища в община Първомай.

В СУ „Златаров“ очаквано резултатите са по-високи. Средният успех по български език и литература е 54,35, малко над средния за страната, който е – 51, 06. По математика средно получените точки са 32,77, което е малко по-малко от средния успех за страната – 36,33.

В село Караджалово са се явили на изпит 12 деца. 4 от тях са с по-малко то 16 точки по БЕЛ, което приравнено в оценка е под среден 3, но само два са слабите резултат по математика. В Дебър има единици ученици със слаби резултати. Подобна е ситуацията и в другите Основни училища.

В село Искра резултатът по бълг. език е среден 3,20, а по математика слаб 2, 98. Слаби са резултатите по математика и в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай, но представянето по БЕЛ е повече от добро.

Безспорен е фактът, че момичетата са се справили по-добре от момчетата.

Седмокласниците, които искат да се запознаят с проверените си изпитни работи по двамата предмета, могат да го направят с родител и в присъствието на член на регионалната комисия за  оценка днес- 1 юли от 9.00 до 17.30 часа в Спортно училище “Васил Левски”. Не се разрешава копиране, преснимане, отпечатване или преписване на сканираното изображение. Не се допуска разглеждане на изпитни работи на други ученици.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини