Четири са новите случаи на COVID 19 в областта, заразена е лаборантка от РЗИ

Четири са новите случаи на COVID 19 в областта. Вчера положителни проби за коронавирус са дали двама кърджалийци и двама крумовградчани. Сред вирусоносителите е лаборантка от Районната здравна инспекция в Кърджали. Това съобщи за Кърджал бг вести директорът на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ д-р Таня Беловска. Заразената лаборантка е на 58 г. и е в добро общо състояние. Тя е на домашно лечение. Веднага са тествани нейните колеги от инспекцията.

 Положителен резултат е дала и пробата на 73-годишен мъж от Кърджали, който се е изследвал в лаборатория „Рамус” по собствено желание. Човекът не бил боледувал от вирусни заболявания. Вдигнал температура от 37 градуса и решил да се изследва. И той е на амбулаторно лечение.

  Двама са крумовградчаните с положителни резултати. Те са от семейството на вирусоносителя, кайто бе установен преди два дни. Единият е баща му на 75 години, а другият е зет му на 31 години. И двамата са в добро общо състояние и са на домашно лечение, съобщи още д-р Таня Беловска.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини