9 °C

Пъстри детски рисунки украсиха двора на ОДК

На  25 юни, в двора на ОДК се откриха изложбите от V-я Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи“ и VІ-я  Областен  конкурс за детска рисунка „Родопски багри“ в памет на известния кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими.

Поради пандемичната обстановка, откриването на изложбите и връчването на наградите на няколко пъти беше отлагано, но днес церемонията се състоя на открито в двора на ОДК в присъствието на отличените ученици, родители и учители.

Гости на официалната церемония бяха г-жа Веселина Тихомирова – зам.кмет на Община Кърджали, г-н Гроздан Колев – началник на Регионалното управление на образованието – Кърджали, семейството на Джемал Емурлов и г-н Лазар Попов – президент на фирма „Глобал Нет“.

В Областният конкурс „Бъдещето през моите очи“ участваха 310 рисунки от 23 училища, детски градини и детски комплекси от цялата област. Негови организатори са ОДК гр.Кърджали и фирма „Глобал Нет“, която осигури и наградите на отличените ученици. Бяха връчени 3 специални награди и 21 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрения в 3 възрастови групи.

Организатори на VІ-я Областен  конкурс за детска рисунка „Родопски багри“ са Община Кърджали, Регионалното управление на образованието, Общински детски комплекс и СУ „Вл.Димитров – Майстора“. Конкурсът се проведе по време на дистанционното обучение, и в него участваха 58 рисунки на малки художници от 8 училища и школи от областта. Рисунките бяха журирани от художниците Пенка и Хари Атанасови и Десислава Емилиянова – дъщеря на Джими.

Бяха връчени 7 специални награди – на Кмета на Община Кърджали; на семейството на Джемал Емурлов; на РУО; две награди на Арт галерия „Дар“; на ОДК и на СУ „Вл.Димитров – Майстора“ и 8 награди за І, ІІ и ІІІ място в 3 възрастови групи, осигурени от община Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини