Разследват трима шофьори заради алкохол,единият с баварец,другия с мерцедес

Три бързи производства са били образувани в хода на специализирана операция в областта за установяване на водачи, шофирали след употреба на алкохол. 28-годишен водач на „БМВ“ бил проверен в областния град на 21 юни малко преди 4 часа. Тестът за алкохол отчел 2,22 промила. Шофьорът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. По същата причина в управлението в Кърджали попаднал 48-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“ и бил проверен за алкохол на 19 юни около 23,30 часа на бул.“Беломорски“. Пробата с техническо средство отчела 1,88 промила, след което шофьорът отказал кръвна проба. На 20 юни около 3 часа в Крумовград бил спрян „Фолксваген“ с 35-годишен водач. Тестът за алкохол отчел 1,96 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 1141 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция на територията на областта в периода от 15 юни до 21 юни с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни колани. 331 са констатираните нарушения, за които са съставени 56 акта, 206 фиша, заснети са 69 клипа за превишена скорост.

 Две са пътните произшествия през последните три дни в областта, няма пострадали. 26-годишен с „Рено“ се блъснал в бордюр в кв.“Възрожденци“ в областния град. На ул.“Първи май“ при движение с несъобразена скорост 58-годишен с „Мерцедес“ пропаднал в дупка на пътното платно. Произшествията са обработени по административен ред.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини