Страх от пристигащите нашенци от Турция, кърджалийци се опасяват от вирусоносители

Страх витае в Кърджали от пристигащите нашенци от Турция. Кърджалийци се опасяват от вирусоносители на COVID 19. В редакцията постъпват сигнали за хора с двойно гражданство, които нарушават задължителната четиринадесетдневна карантина. Магазинери споделят, че още със слизането си от автобусите нашенци се втурват да пазаруват. Те също така нямат търпение и да посетят Пазара на производителите. Придошлите  необезпокоявани се разхождат и по време на общинските и селските пазари в по-малките населени места. Очакванията обаче са пристигащите веднага да се усамотят в домовете си в града и областта.

  Нашенци имат и своите защитници, чийто доводи са основателни. Те сочат, че е нормално преди да се затворят по ремонтираните си родни домове, пристигащите от Турция да си напазаруват съответните продукти.

  За Кърджали бг вести от Областната дирекция на МВР поясниха, че следят за поведението на пристигащите от Турция. Разполагат със списъци на пристигащите. Констатирани са нарушения на карантината и има заведени досъдебни производства. Нарушителите на задължителната карантина носят наказателна отговорност. Налагат се и солени глоби, достигащи до 10 000 лв. В последните два дни от МВР не са констатирали нарушители, но скоро са установили такива пред Паспортна служба. Освен това служителите на реда проверяват и адреса, който са посочили влизащите в страната. Ако те отсъстват или е посочен фиктивен адрес, също се налагат санкции.

  В момента броят на поставените под задължителна карантина в областта надхвърля 2000 души, като повечето са пристигнали от Турция. За сега няма констатиран случай на вирусоносител от югоизточната ни съседка. Опасенията на здравните власти обаче, са че при сваляне на карантината за идващите от Турция, съществува реална заплаха за „внос” на COVID 19.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    1
    1
    1 -1
    08:28, 20 юни 2020
    къде е новината? Това са внушения, които разкриват безсилието на сайта. Всъщност, всичко това другите го писаха много отдавна и то с конкретни данни.
  • 2
    Ха
    Хасково
    3 0
    20:36, 20 юни 2020
    Да затварят границата.Турция гъмжи от вирус.На ден по 1000 заразени има там.Скоро и унас ще плъзне...,😡
  • 3
    Ха
    Хасан
    4 -1
    21:58, 20 юни 2020
    В пет милионна България се правят около две хиляди тестове на ден и има около 100-140 заразени.
    В 83милионна Турция се правят около 40-50хиляди тестове и има около 1200-1500 заразени на ден.Ако в България се правят 40-50 хиляди тестове на ден?
    Сметнете вие
    Недейте да мислите че в Турция гъмжи от заразени а в България всичко е спокойно.
Последни новини