Радев: Аудиозаписът демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление. Преглед на печата

Коментар.

"Дума":

Радев: Аудиозаписът демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление

Крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти на полигона в Доброславци. И добави: Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон.

На полигона на Националната служба за охрана в Доброславци държавният глава Румен Радев наблюдава редовни тактически занятия на служителите на НСО.

След края на демонстрациите президентът говори пред медиите и коментира изтеклия преди дни аудиозапис, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов. Записът е груба, брутална атака срещу българския парламент, категоричен бе държавният глава. Според него "демостративното нежелание на Бойко Борисов да се провери автентичността на аудиозаписа е най-малкото странно".

Коронавирус.

"Монитор":

Ромската махала в Кюстендил под карантина, блокада в Буковлък

Ромският квартал "Изток" е под карантина от вчера. Причината е новото огнище на коронавирус, което избухна в региона. За по-малко от 24 часа в гетото са установени 11 случая на COVID-19. "Заради новото огнище взехме решение да затворим квартала. Ще има определени часове, в които ще се пропускат работници до работните им места - това са предимно берачи на череши и строителни работници. Отделно от това с решение на РЗИ - Кюстендил, ще се въведе задължително носене на маски в ромската махала", обяви областният управител и председател на Областния оперативен щаб Виктор Янев. Той уточни, че мярката се въвежда за срок от 14 дни с цел ограничаване на заразата.

Взети са около 50 проби на жители на махалата", издирването на контактни лица продължава. Последните положителни проби са на мъже, които нямат роднинска връзка.

Туризъм.

"Сега":

Ангелкова ще удължава летния сезон до октомври

Летният сезон може да продължи до края на октомври. Тази идея за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса лансира министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг за перспективите пред летния туристически сезон. Според Ангелкова удължаването на сезона през октомври ще стане възможно по линия на договорка с немската здравна каса за лечение на няколкостотин граждани на Германия. Те трябвало да пристигнат още през пролетта, но заради пандемията и карантината програмата се провалила.

Ангелкова обяви още, че след седмица всички основни туроператори отварят чатърните си програми с туристи на българското Черноморие. Първите потвърдени чартърни туристи пристигат с полети от Нидерландия и Германия на 26 юни на летище Бургас. На 29 юни пък се очакват чартъри на летище Варна.

Хазарт.

"24 часа":

Менда Стоянова: Адвокатите на Божков са го съветвали да чете закона превратно

"Адвокатите на Васил Божков явно са го съветвали да чете текстовете в закона за хазарта превратно, което доведе до 700 милиона по-малко внесени данъци през всичките тези години. В текста ясно и точно са изброени видовете хазартни игри, включително и най-разпространената моментна лотария, които се облагат с 15% данък върху залозите. Във втората част на същото изречение е казано, че за хазартни игри, за които се получават такси и комисиони - 20 процента върху разликата между залози и печалби. Не може да тълкуваш втората част на изречението за игри, които изрично са изброени и за тях се плащат 15% върху залога. Тепърва предстои произнасяне на съда, но подобни текстове имаме и в други закони".

Това обясни председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова пред "Марица".

"Моето участие в подготовката на закона за хазарта е много малко и в никакъв случай не е в полза на г-н Божков, въпреки че той се опита да ме въвлече в неговите инсинуации. Текстовете на този член 30 от Закона за хазарта са приети още през 2013 г. във варианта, писан от правителството на Орешарски. След това приехме корекция, внесена от колегите от БСП, но в тази корекция те бяха изпуснали лотариите, бинго и кену и през цялата 2014 г. те са били освободени от данъци.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Цв
    Цвета - ****** ************ Пухххка
    4 0
    09:05, 17 юни 2020
    Напротиф на Мнението на Бай Президента ,
    шефа ми Боци Маймуната е много галантен ... - Та коя дърта мръсница
    не мечтае да и викат че е млада слива :))
  • 2
    Ви
    Виц
    6 0
    10:01, 17 юни 2020
    Цвета Караянчева на разходка в гората. Преструва се на Червената шапчица.
    И така:
    Вървяла си цвета – Червената шапчица през гората, държейки в ръка кошница пълна с вкусна храна. Бързала да стигне до своята баба и да я нагости. Пък и да получи благодарност, нали я уредила с къща за гости.
    Не щеш ли, срещнал я Вълкът и рекъл:
    Накъде си тръгнала ма путко заспала?
    цвета – Червената шапчица отговорила.
    -Аз не съм путк@ заспала, а цвета – Червената шапчица.
    Погледнал я Вълкът и пак попитал:
    Като си цвета – Червената шапчица, къде ти е шапката?
    Попипала се цвета – Червената шапчица по главата и рекла:
    Уф, каква съм путк@ заспала.
    Забравила съм я.
  • 3
    Jh
    JHB
    0 -7
    11:46, 17 юни 2020
    Радев руския резидент, трябва да е в затвора за дъ... Виж коментара
    • Да
      Дамян Крадливия *********
      3 0
      12:12, 17 юни 2020
      Криминалната БКП-мутра от Банкя трябва ли да е в затвора ?
Последни новини