Крумовградско като Дивия Запад: кражба на пари, престрелки с камъни, агресия срещу полицаи

Криминалисти от РУ-Крумовград са разкрили и задържали гастролиращ джебчия в града. На градския пазар в петък 56-годишен асеновградчанин измъкнал 150 лв. от възрастен мъж и направил опит да прибере портмонетата на още двама.  Извършителят на кражбата е задържан, парите са намерени и иззети. При направена справка се установило, че мъжът е изтърпял присъда за същото престъпление. Образувано е досъдебно производство и работата продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай. С постановление на Районната прокуратура в Крумовград мъжът е преведен за срок до 72 часа в сектор „Арести“ в Кърджали.

За повреда и унищожаване на чуждо имущество 17-годишен е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Крумовград. След скандал между две фамилии от село Пелин по-късно непълнолетният обстрелвал с камъни лекия автомобил на 64-годишен от опонентите и счупил страничните стъкла. Проверката по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението. 

За скандал в село Звънарка 29-годишен е бил задържан в полицейското управление в Крумовград. Инцидентът станал на 14 юни около 18 часа пред хранителен магазин. Мъжът влязъл в пререкания с двама местни жители на 29 г. и 59 г., а след намеса на полиция се държал агресивно и със служителите на реда. Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини