Русенската болница „Канев” ще плати 50 хил. лв. на жена за извършена мастектомия

Окръжният съд в Русе осъди университетска болница "Канев" да плати 50 хиляди лева на 29-годишна жена за извършена мастектомия - отстраняване на млечната жлеза, предава NOVA.

Съдът е приел, че лекарите са допуснали съществени пропуски, взели са прибързано решение, а заради лекарска грешка младата жена  е била лишена от качествена медицинска помощ.

„Това, което мога да кажа е, че вече е постановен един законов акт, който е обоснован и се базира на безспорни факти и доказателства. Съдът в България функционира и едно съдебно решение може да направи много повече за обществото, отколкото много политици”, казва адвокатът на потърпевшата Милица Аргилова - Анатолий Казаков.

Той добавя, че си обяснява големия обществен интерес с това, че малкият човек се изправя срещу пропуските на една система. „Когато един човек опре до здравната система, неговото право, че ще бъде лекуван максимално добре трябва да бъде гарантирано.

Също така, че ще му бъде дадено и право на избор. Очевидно е, че се дава предимство на презастраховането, за да са сигурни, че няма да има сериозни последици”, добавя Казаков.

„Намирам решението на съда за обективно и най-вече справедливо. Вярвам и се надявам, че истината ще продължава да побеждава. Удовлетворена съм от решението и се чувствам обнадеждена за бъдещето”, казва Милица.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини