Районна прокуратура поиска "задържане под стража" за петимата арестувани сутеньори в Кърджали

По искане на Районна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима мъже, задържани за склоняване към проституция при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР - Кърджали

Вчера, 12 юни 2020 г,. по искане на Районна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.М., на 27 г., Ф.М., на 25 г., Ю.Л., на 21 г., С.Л., на 30 г., и М.Л., на 46 г., привлечени като обвиняеми за това, че в гр. Кърджали, за времето от юни 2018 г. до юни 2020 г.,  при условията на продължавано престъпление, са склонявали към проституция четири жени /на възраст от 21 г. до 28 г./, и ги свождали към престъпление, като за трима от обвиняемите – Ф.М., Т.М. и М.Л. деянието е извършено по отношение на две лица, с користна цел и в съучастие – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. с ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 на Наказателния кодекс,

както и за това, че в гр. Кърджали, за същия период, набрали и транспортирали отделни лица – четири жени /на възраст от 21 г. до 28 г./ с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като за Ф.М., Т.М. и М.Л., деянието е извършено в съучастие – престъпление по чл. 159 ал. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс. 

На 9 юни 2020 г., в гр. Кърджали, е проведена Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Кърджали  за установяване на лица, склоняващи други към проституция. В нея са участвали служители на секторите „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“, както и на отдел „Разследване“ към ОД на МВР – Кърджали. 

Установено е, че четирите жени, на възраст от 21 г. до 28 г., предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Петимата обвиняеми организирали тяхната „работа“, като осигурявали таксита и леки автомобили, за да ги превозват до адреси на клиенти. Жените предлагали и сексуални услуги в хотел в гр. Кърджали. Тарифата била от 40 лв. до 80 лв., а между 20 и 50 % от получената сума те предавали на обвиняемите. Жените са от различни краища на България.  

По време на Специализирана полицейска операция са претърсени общо пет обекта, като съдът е одобрил протоколите за тези действия. 

Определението на Районен съд – Кърджали подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини