От днес са започнали международни полети от летищата в Истанбул до Германия, Великобритания и Холандия

От днес са започнали международни полети от летище Истанбул и от истанбулското летище Сабиха Гьокчен до Германия, Великобритания и Холандия, съобщи Анадолската агенция.

Агенцията отбелязва, че след подновяването на вътрешните полети от 1 юни, от днес летище Истанбул и летище Сабиха Гьокчен са отворени отново за международни полети, които поетапно ще обхванат определени държави.

За днес са планирани полети на националната авиокомпания Търкиш еърлайнс от летище Истанбул до Берлин, Дюселдорф, Мюнхен и Франкфурт, до Лондон и до Амстердам. Първият международен полет от летището е бил до Дюселдорф в 08.20 часа. На терминала на летището са били допускани само пътниците, които при влизането на летището са преминавали през проверка на темепаратурта с термокамери и са спазвали социална дистанция. Пътниците и служителите на летището са носели предпазни маски.

Същите процедури са прилагани и на летище Сабиха Гьокчен, откъдето в 08.40 часа е осъществен планиран полет на авиокомпанията Анадолу Джет - дъщерна фирма на националната авиокомпания Търкиш еърлайнс, за Лондон. За днес Анадолу Джет има още планирани полети от летище Сабиха Гьокчен до Дюселдорф, Берлин, Щутгарт, Франкфурт и Мюнхен.

Асошиейтед прес съобщи, че на самолетите са били допускани само граждани на страните, за които пътуват полетите, както и лица с разрешение за престой в тях.

В съобщение вчера Търкиш еърлайнс посочи, че все още очаква разрешение от авиационните власти да възобнови международните полети, преустановени на 27 март заради разпространението на коронавируса. Миналата седмица бе съобщено, че полетите до дестинации като Гърция, Бахрейн, България, Катар, както и до признатата само от Анкара Севернокипърска турска република, е планирано да бъдат възобновени на 10 юни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини