4 °C

Ботевци спечелиха онлайн конкурс за есе за превенция на употребата на наркотични вещества

  Ученичките Виктория Пламенова и Виктория Ташева от осми класв Езикова гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджалиспечелиха съответно първо и трето място от онлайн конкурс за есе на тема: „Свободата като илюзия и илюзия за свобода“. Конкурсът бе организиран от Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали. В конкурса се включиха ученици не само от училищата на Област Кърджали, а и от град Пловдив, Пазарджик и Бургас.

  Цел на конкурса бе да  се развие критично мислене и да се изградят съпротивителни сили срещу  употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

  Ученичките показаха оригиналност и творческиподход, изразяваненаличнапозиция, използваненаподходящистилови и езиковисредствазапостиганенаубедителност и въздействие относно превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.Двете ученички посещават литературен клуб „Добродетели“ при госпожа Емилия Владева – учител по български език и литература в гимназията.

  През учебната 2019/2020 година със съдействието на училищния психолог Мюжгян Фейзибяха реализирани множество инициативи във връзка с превенция на употребата на психоактивни вещества, като част от тях бяха: посещение на филм за превенция на употребата на наркотични вещества, изготвяне на информационен кът в училище, обучителни лекции по темата и други.

  „Да не позволяваме на злото да победи, докато се опитваме да превърнем най-мрачните си дни в блестящи, а да го победим, като оставим след себе си една достойна приказка за разказване и да станем главните герои в нашия реален  и истински живот, за да имаме истинската свобода!“ – призив на Виктория Ташева.

  „Свободата е способността на човека сам да избира по какъв път да тръгне – дали по пътя на доброто или лошото, на свободата или на слободията. Вървейки по трънливия път на живота, плавайки сред огромни вълни,  много често човек се оказва на такъв кръстопът, водещ до удоволствието от свободата или до кошмара на слободията, граничеща със зависимостта…Свободата е великата дарба да се противопоставим на злото, да излезем от зоната на забързаното ежедневие, да пътуваме, да творим,  да преследваме мечтите си.“ – откъс от есето на Виктория Пламенова.

  Пожелаваме на двете ученички още много бъдещи успехи, ентусиазъм и добри дела.

  Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
  15 яну 2021
  Последни новини