19 °C

Ботевци спечелиха онлайн конкурс за есе за превенция на употребата на наркотични вещества

  Ученичките Виктория Пламенова и Виктория Ташева от осми класв Езикова гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджалиспечелиха съответно първо и трето място от онлайн конкурс за есе на тема: „Свободата като илюзия и илюзия за свобода“. Конкурсът бе организиран от Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали. В конкурса се включиха ученици не само от училищата на Област Кърджали, а и от град Пловдив, Пазарджик и Бургас.

  Цел на конкурса бе да  се развие критично мислене и да се изградят съпротивителни сили срещу  употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

  Ученичките показаха оригиналност и творческиподход, изразяваненаличнапозиция, използваненаподходящистилови и езиковисредствазапостиганенаубедителност и въздействие относно превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.Двете ученички посещават литературен клуб „Добродетели“ при госпожа Емилия Владева – учител по български език и литература в гимназията.

  През учебната 2019/2020 година със съдействието на училищния психолог Мюжгян Фейзибяха реализирани множество инициативи във връзка с превенция на употребата на психоактивни вещества, като част от тях бяха: посещение на филм за превенция на употребата на наркотични вещества, изготвяне на информационен кът в училище, обучителни лекции по темата и други.

  „Да не позволяваме на злото да победи, докато се опитваме да превърнем най-мрачните си дни в блестящи, а да го победим, като оставим след себе си една достойна приказка за разказване и да станем главните герои в нашия реален  и истински живот, за да имаме истинската свобода!“ – призив на Виктория Ташева.

  „Свободата е способността на човека сам да избира по какъв път да тръгне – дали по пътя на доброто или лошото, на свободата или на слободията. Вървейки по трънливия път на живота, плавайки сред огромни вълни,  много често човек се оказва на такъв кръстопът, водещ до удоволствието от свободата или до кошмара на слободията, граничеща със зависимостта…Свободата е великата дарба да се противопоставим на злото, да излезем от зоната на забързаното ежедневие, да пътуваме, да творим,  да преследваме мечтите си.“ – откъс от есето на Виктория Пламенова.

  Пожелаваме на двете ученички още много бъдещи успехи, ентусиазъм и добри дела.

  Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини