Ботевци спечелиха онлайн конкурс за есе за превенция на употребата на наркотични вещества

    Ученичките Виктория Пламенова и Виктория Ташева от осми класв Езикова гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджалиспечелиха съответно първо и трето място от онлайн конкурс за есе на тема: „Свободата като илюзия и илюзия за свобода“. Конкурсът бе организиран от Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали. В конкурса се включиха ученици не само от училищата на Област Кърджали, а и от град Пловдив, Пазарджик и Бургас.

    Цел на конкурса бе да  се развие критично мислене и да се изградят съпротивителни сили срещу  употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

    Ученичките показаха оригиналност и творческиподход, изразяваненаличнапозиция, използваненаподходящистилови и езиковисредствазапостиганенаубедителност и въздействие относно превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.Двете ученички посещават литературен клуб „Добродетели“ при госпожа Емилия Владева – учител по български език и литература в гимназията.

    През учебната 2019/2020 година със съдействието на училищния психолог Мюжгян Фейзибяха реализирани множество инициативи във връзка с превенция на употребата на психоактивни вещества, като част от тях бяха: посещение на филм за превенция на употребата на наркотични вещества, изготвяне на информационен кът в училище, обучителни лекции по темата и други.

    „Да не позволяваме на злото да победи, докато се опитваме да превърнем най-мрачните си дни в блестящи, а да го победим, като оставим след себе си една достойна приказка за разказване и да станем главните герои в нашия реален  и истински живот, за да имаме истинската свобода!“ – призив на Виктория Ташева.

    „Свободата е способността на човека сам да избира по какъв път да тръгне – дали по пътя на доброто или лошото, на свободата или на слободията. Вървейки по трънливия път на живота, плавайки сред огромни вълни,  много често човек се оказва на такъв кръстопът, водещ до удоволствието от свободата или до кошмара на слободията, граничеща със зависимостта…Свободата е великата дарба да се противопоставим на злото, да излезем от зоната на забързаното ежедневие, да пътуваме, да творим,  да преследваме мечтите си.“ – откъс от есето на Виктория Пламенова.

    Пожелаваме на двете ученички още много бъдещи успехи, ентусиазъм и добри дела.

    Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини