В Доспат затварят детски градини, пазари, спортни площадки, забраняват събирания

Почти всички от обявените днес 48 нови позитивни за COVID-19 работници от предприятие в Доспат са без оплаквания, съобщиха от РЗИ-Смолян.

Заразените ще бъдат поставени на 28-дневна домашна изолация под наблюдение от личните лекари. Екипи на инспекцията започват епидемично проучване на заразените, за да бъдат проследени всички контактни лица и да се изолират под карантина за 14 дни.

Установените 48 заразени са жители на община Доспат. В цеха за играчки за шоколадови яйца работят и хора от съседни села, включително и от Сърница, откъдето се предполага, че е постъпила заразата.

От днес в община Доспат са въведени стриктни противоепидемични мерки, съгласно заповед на кмета. Възстановява се изискването за носене на предпазни маски на открити и закрити обществени места, забраняват се публичните мероприятия и събирания, затварят се детски градини, пазари, спортни площадки и др.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Kr
    Krum
    0 0
    03:20, 9 юни 2020
    Защо затварят детски градини: "жертви" на този "страшен вирус" са 90 годишни с рак, слабо сърце и на хемодиализа и причините за обявяване на "пандемията" са 750 милиарда, които от феодалните банки ще бъдат откраднати от управниците в Европа и пак върнати във феодалните банки но вече като държавен дълг и авоари в частни сметки

Още новини

Последни новини