Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри изцяло обновената сграда на кметството в Падина

Изображение 1 от 2

    Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха официално изцяло обновената сграда на кметството в село Падина.Двамата бяха посрещнати с питка и мед за здраве и благополучие. На празничното събитие присъстваха още зам.-кметът на общината Наско Кичуков, кметът на Падина Кямил Кичуков, общинският съветник от района Шинка Аврамова,кметове и кметски наместници на съседни села и граждани.

    „Да е хаирлия новата придобивка  и да е отворена към всички искания и желания на местните жители. Нека това да е само началото на хубавите неща, които ще се случват в Падина в бъдеще“, заяви кметът на общината инж. Изет Шабан.  Той отбеляза, че тази година ще се ремонтира и читалищната сграда в центъра на селото. „Имаме и готов проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа и изграждане на канализационна мрежа в Падина, чакаме финансиране. Ние реализираме всичко, говорейки и споделяйкис вас“, каза още инж. Изет Шабан.

    След официалната част, кметът на Падина Кямил Кичуков плисна вода от украсено със здравец менче с пожелание за здраве и късмет. От името на местните жители и от свое име, той изказа най-сърдечните си благодарности към ръководството на общината за проявеното разбиране. „От десетилетия сградата имаше нужда от цялостен ремонт. Затова и общината задели средства, за да стане това факт, който в момента виждате“, заяви Кямил Кичуков. Той уточни, че кметството е с ново офис оборудване, осигурено от кмета на общината инж. Изет Шабан.

    В края на празничното събитие Даная Сарова и Ивайла Минчева поздравиха присъстващите с популярната родопска песен „Росни ми, росни, росице!“.

    Средствата за ремонта на кметската сграда, която изградена през 70-те години на миналия век са осигурени от Община Ардино. Подменена е покривната конструкция, дограмата. Положена е външна мазилка, направена е шпакловка и на двата етажа, извършено е вътрешно боядисване, сменена е ВиК и Електрическата инсталация. Има ново санитарно оборудване. В новото кметство на втория етаж ще се помещава и местната здравна служба.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини