110 деца в община Кирково се завърнаха в детските градини, кметът Шинаси Сюлейман ги зарадва с подаръчета

Осем детски градини в община Кирково отвориха врати вчера. След близо тримесечното им затваряне заради пандемията от коронавируса в тях се завърнаха около 110 деца. Очаква се до края на седмицата да бъдат записани още. Лично кмета на общината Шинаси Сюлейман посети работещите детски градини. На място той провери как се спазват указанията на Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и други държавни институции за организиране на дейностите в детските градини след възстановяване на приема на деца в условията на извънредна епидемична обстановка.
По случай днешния празник 1 юни – Международен ден на детето кметът поздрави всички дечица и им пожела да са здрави, да се радват на безгрижно и щастливо детство с много мечти, смях и приятели. Зарадва лично всяко дете с подаръчета.
За всичките 135 мини абитуриенти, които се разделят с детските градини тази година, са осигурени книжки с лично послание от кмета, както и лакомства.
Вчера, когато се провеждаше зрелостния изпит по български език и литература, всички абитуриенти от трите средни училища получиха сувенири и поздравителни адреси от кмета на общината.

Кърджаи бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини