Община Златоград организира акция за събиране на стари електроуреди и акумулатори

През 2016г община Златоград реши, че въвежда система за разделно събиране на отпадъците 

Община Златоград организира екоакция за събиране на ненужни уреди. Със съдействието на „РУДОМЕТ ГРУП” ЕООД, местната администрация стартира кампания за разделно събиране на излязло от употреба електронно и електрическо оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори.

В периода от 01 до 05 юни жителите на града могат да предадат безвъзмездно за рециклиране и да се освободят от непотребните отоплителни, готварски и микровълнови печки, бойлери, перални, телевизори, хладилници, фризери, компютри, принтери, клавиатури, ютии, сешоари, тонколони и други подобни електрически и електронни уреди, както и негодни батерии и акумулатори.

Кампанията е с цел предотвратяване нерегламентираното изхвърляне на излезлите от употреба електрически и електронни уреди в съдовете за битови отпадъци (контейнери и кофи), натрупването им около тях и в околностите извън населените места, както и намаляване количеството на отпадъците и разходите за депонирането им на Регионално депо Мадан, уточниха организаторите.


Информация за начина и мястото на предаване, може да получите на тел. 0884 600 172

Нека се включим в кампанията и дадем своя принос!, призоваха от общинската администрация на Златоград.

СмолянБГвести

Коментари в сайта

Последни новини