Учени от NASA откриха доказателства за паралелна вселена, където времето върви назад

В сценарий, взаимстван от „Зоната на здрача“, група учени от NASA, работещи върху експеримент в Антарктида, са открили доказателства за паралелна вселена- в която правилата на физиката са напълно противоположни на общоприетите.

Концепцията за паралелна вселена е позната от началото на 60-те години, като тя съществува най-вече в съзнанието на феновете на научнофантастичните телевизионни предавания и комикси. Проведеният наскоро експеримент за откриване на космически лъчи е открил частици, които биха могли да бъдат от паралелен свят, които също се е родил по време на Големия взрив, съобщава Daily Star.

Експертите са използвали гигантски балон за да издигнат специална антена, наречена Antarctic Impulsive Transient Antenna или ANITA, високо над Антарктида, където хладният, сух въздух осигурява перфектна работна среда с малко радио шум, който да пречи на нейните измервания.

Отдавна е известно на учените, че постоянен „вятър“ от високоенергийни частици непрекъснато връхлита Земята от открития космос. От NASA споделят, че нискоенергийните субатомни неутрино частици с маса, близка до нула, могат да преминат напълно през Земята, но обектите с по-висока енергия биват спирани от твърдата материя в обвивката на ядрото на нашата планета. Това означава, че високоенергийните частици могат да бъдат открити само докато "слизат" от космоса. Според развълнуваните учени датчиците на ANITA засичат и по-тежки частици, така наречените тау неутрино, които излизат „извън Земята“.

Откритието предполага, че тези частици всъщност пътуват назад във времето, което на свой ред е доказателство за паралелна вселена.

Питър Горам, ръководител на проекта ANITA и физик в Университета на Хавай, предполага, че единствената причина тау неутрино да се държи по този начин е, ако се трансформира в различен тип частици, преди да премине през Земята и след това отново да възвръща старата си форма.

Горам отбеляза, че той и неговите колеги са наблюдавали тези „невъзможни събития“ неколкократно, но все пак част от изследователите в екипа са останали скептично настроени.

„Не всички са доволни от тази хипотеза“, споделя той пред New Scientist.

Най-простото обяснение на феномена е, че в момента на Големия взрив преди 13,8 милиарда години са се образували две вселени - нашата и тази, в която от наша гледна точка времето върви назад.

Разбира се, ако има жители в тази теоретично възможна паралелна вселена, те ще ни смятат за изостанали събратя.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини