От 27 май професионалните футболни състезания и тренировки могат да се възобновят

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемичните мерки, както и Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. Основната цел е да бъде намален рискът от заболяване сред всички участници в шампионата в Първа лига и турнира Купа България. 

Подробно са описани условията, при които е позволено провеждането на футболни двубои, както и максималния брой на лицата, които имат право да присъстват на стадиона в отделни часови периоди.

Въвежда се регулярно тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчния и състезателния процес. Лекарите на отборите са отговорни за организацията на тестването и документирането на резултатите.

Всички клубове ще бъдат задължени да попълват въпросници за евентуални подозрителни състояния по време на тренировки и мачове. 

След утвърждаването на мерките няма пречки професионалните отбори у нас да участват в контролни срещи, които са разрешени от 27.05.2020 г. Концепцията е разработена от Българския футболен съюз и одобрена от министъра на здравеопазването.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини