Молитвата по повод Рамазан Байрам в Ардино ще се отслужи на открито на централния площад

Поради изтичане на извънредното положение  у нас при спазване на мярката за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки въведени поради коронавирусатази година Байрамскиянамаз(молитва) по повод настъпването на големия религиозен празник Рамазан Байрам в Ардино ще се отслужи на 24 май ( неделя) от 06.30 часа на открито в централния площад до пространството пред джамията. Това съобщи мюфтията на Ардино Ерхан Реджеб. Той подчерта, че мястото на традиционен празничен намаз е взето след среща с кмета на общината инж. Изет Шабан и е в изпълнение на специалната заповед от главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи.

„Байрамската молитвав неделя ще започне от 06.25 часа. Препоръчително е, всички желаещи да участват в нея да дойдат подготвени.Задължително е всеки да носи защитни маски за лице и да има седжадета (намазлъци)“, заяви Ерхан Реджеб. Той уточни, че след празничният намаз не се препоръчва ръкуването и прегръщането. Пред входа на джамията ще бъдат поставени кутии за набиране на средства за нуждите на мюсюлманския дом.

Община Ардино е взела необходимите мерки за нормалното протичане на молитвата. Забранява се на 23 май (събота) след 20.00 часа да се паркират автомобили на централния площад в града, пространството пред джамията и пощата. Ограниченията за паркирането на автомобилите ще важат и на 24 май (неделя) до 08.00 часа.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини