Астронавтите на SpaceX са в предстартова карантина

Членовете на екипажа на пилотирания кораб Crew Dragon Дъглас Хърли и Робърт Бенкен бяха поставени в предполетна карантина във връзка със запланувания им старт до Международната космическа станция /МКС/ на 27 май, съобщи НАСА.

По информация на американското космическо ведомство действащите карантинни правила са разработени по такъв начин, че да защитят екипажите, но и да дадат възможност на астронавтите да работят съвместно при условия, когато контактите им са ограничени. Те могат да прекарат карантината си или у дома, ако са налице подходящите условия, или в Центъра за пилотирани полети "Джонсън" в град Хюстън, щата Тексас.

Карантината на астронавтите ще продължи до 20 май, след което те ще пристигнат на космодрума в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Стартът на пилотирания кораб на SpaceX е предвиден за 27 май в 23:32 часа българско време, а скачването с МКС е планирано за 28 май. Полетът е исторически, тъй като това е първото изстрелване с хора на борда от десетилетие от американска земя. След края на програмата за космическите совалки Space Shuttle, екипажите потеглят за своите мисии на МКС от руския космодрум Байконур с ракети "Союз".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини