23 °C

Значителна част от кърджалийци определят онлайн обучението като неефективно в условията на пандемия

Значителна част от кърджалийци определят онлайн обучението като неефективно в условията на пандемия.Това сочи резултатът от анкета на сайта Кърджали бг вести.Според 46,2% от включилите се в допитването обучението,чрез електронни устройства в дома е неефективно.На противоположното мнение са 26,9% от респондентите .С „отчасти” са отговорили 23,1 на сто.Не могат да преценят 3,8%.

Над 90% от учениците в Кърджалийска област са обхванати от електронното обучение чрез Интернет.От 15 000 деца,едва 1400 нямат в дома си електронни устройства или Интернет връзка.Това съобщи за Кърджали бг вести началникът на Регионалното управление по образование Гроздан Колев.Той посочи,че се предприемат действия за обезпечаване на всички деца с възможности за онлайн обучение.Там където в момента учениците нямат електронни устройства или Интернет връзка ползваме телефони.На места помагат и медиатори,които са в контакт с родителите,подчерта още Гроздан Колев.Той бе категоричен че РУО и педагозите в областта се стараят да бъдат адекватни на предизвикателствата на извънредното положение в страната.

Въвеждаме синхронен механизъм на електронно обучение ,което е условие за ползване на електронни класни стаи.Целият клас едновременно може да се включи в урока.Извънредното положение ни подтикна да въведем това обучение и то е много перспективно,сподели Гроздан Колев.

И децата от детските градини в Кърджали са с дистанционно обучение. Въпреки, че детските градини са затворени заради ограниченията,породени от пандемията с коронавирус грижата за възпитанието на малките кърджалийци продължава. В момента се провежда т.нар.”Отдалечено взаимодействие чрез родители”. На родителите са раздадени книжки, по които децата учат различни предмети с помощта на родителите си. Те от своя страна получават указания от педагозите.

 Един от добрите примери е детската градина „Баба Тонка” където 85% от децата са обхванати от тази форма на обучение. Повечето майки са в майчинство или са безработни и могат да гледат децата си у дома. Има и такива малчугани обаче,които са дадени на грижите на баби на село. Това поясни за Кърджали бг вести директорката на детската градина Маргарита Спирова.

  На 8 май ръководството на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” удължи с месец срока на занятията онлайн за студентите от филиала в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини