Регионалният исторически музей и художествената галерия в Кърджали отварят врати, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки

Регионалният исторически музей и художествената галерия „Станка Димитрова“ в Кърджали отварят врати, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. 

Няма да бъдат допускани посетители без маски, а културният живот ще бъде под условие още дълго време. Това каза за радио Кърджали  директорът на музея Даниела Коджаманова.

„Музеят разполага с дезинфектанти и ограничаваме броя на посетителите, които по едно и също време са в музея. Опитваме се и в музейните експозиции да бъде спазвано това разстояние от метър и половина в залите. Няма да има организирани групи, защото организирания туризъм още не е разрешен. Ще се следи в определен период от време в залите да няма повече от 4-5 човека и да има ритмичност при посещението от зала в зала. Ще бъдат ангажирани екскурзоводите, пазителите и музейните специалисти за налагането на този ред“, каза за БНР – Кърджали директорът на РИМ – Кърджали.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини