Италианците получават до 500 евро от правителството, ако си купят нов велосипед

Италианското правителство ще предложи да субсидира 70 процента или до 500 евро от покупката на нов велосипед, електрическа тротинетка или абонамент за споделено ползване на велосипеди и скутери, предаде ДПА.

Министърът на транспорта Паола де Микели каза днес, че мярката ще бъде част от предстоящия пакет икономически стимули на стойност 55 милиарда евро за засегнатата от коронавируса италианска икономика.

По време на видеоконференция с представители на асоциацията на чуждестранните журналисти Де Микели посочи, че законът ще бъде одобрен днес или утре.

Субсидията ще важи за жителите на по-големите градове с население най-малко 50 000 души и цели да насърчи елокогичното придвижване след ограниченията, въведени заради коронавируса.

Де Микели отбелязва, че заради изискването за социална дистанция много по-малко хора ще могат да ползват автобусите и трамваите, принуждавайки ги да потърсят алтернативни начини за придвижване като карането на велосипед.

Правителството също така планира промени, които ще позволят на местните власти по-лесно да изграждат велоалеи, каза Де Микели.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини