Д-р Иван Маджаров: Масово закъснява лечението на други заболявания

Лекари от цялата страна предупреждават, че има масови случаи на "запуснати" заболявания, само защото се смята, че навън има огромна опасност, каза по Нова телевизия председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

По думите му макар сред лекарите да има различни мнения за мерките, но никой не отрича, че трябва да се спазва дистанция и да се мият ръцете. "Ако пазим лични мерки, няма да ни налагат колективни”, коментира той.

Председателят на лекарския съюз обяви, че съсловната организация ще проведе анкета сред лекарите, за да се установи от какви заболявания страдат и с какви лични предпазни средства разполагат.

„Тази картина ще е полезна и за обществото, и за пациентите, които търсят помощ. Ние трябва да сме информирани, за да кажем на нуждаещите се от лечение – отидете там, защото е най-малко опасно за вашето здраве”, обясни той.

Маджаров обори твърденята, че броят на заразените у нас лекари, около 11% от общия брой на инфектираните в страната, е много по-голям от средния, който е близо 3%. „Това е невярно, защото в различните държави варира между 3 и 20 на сто. Зависи как се декларират и доказват заразените от COVID-19”, каза председателят на Българския лекарски съюз.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини