5 °C

Социалистите склониха глави пред паметниците на героите от Втората световна война в областта

Изображение 1 от 2

  Спазвайки всички противоепидемични мерки с редица  прояви социалистите от област  Кърджали отбелязаха днес  75-ата годишнина от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война.

   В Кърджали не така масово,без слова,но на фона на патриотичните руски песнив знак на признателност те поднесоха венци и цветя  пред паметните плочи на загиналите български участници от Кърджали в Отечествената война  и паметника на Руския войн  в градинката пред църквата „Св. ГеоргиПобедоносец”. С едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите в най-голямата и унищожителна  в историята на човечеството война. Със съдействието на областния председател Милко Багдасаров социалистите раздадоха календари специално изработени и посветени на годишнината.

    В Крумовград в навечерието на празника социалисти, общински съветници от БСП,председателят на БАСпосетиха местността „Паметника ” Девесилите , поднесоха венец и цветяпред паметника на загиналите в Унгария през 1945 г. местни фронтоваци.По повод 75-ата годишнина в офиса на партията бе изложена направената от социалистите фотоизложба под надслов „Безсмъртният полк  на загиналите в Отечествената война крумовградчани”. На връх празника положиха цветя пред паметната плоча на Емил Колев, загиналнафронта в Унгария и пред паметника на  загиналите воини през 1913г.

  В Момчилград социалистите се поклониха на паметникана съветските воини, а в Ардино раздаваха георгиевски лентички.

  Това съобщиха от местната централа на БСП.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   На
   Наблюдател
   1 -1
   15:02, 9 май 2020
   Изкуствени от всякъде! Срам нямат!
  • 2
   Ни
   Николай
   1 -1
   15:18, 9 май 2020
   Има ги да се показват, да разпределят пари, постове и да бъдат в стъкмените работи с ДПС. Няма ги в ежедневието на хората, няма ги в щедростта и милосърдието. До днес не са участвали в дарителската кампания!
  • 3
   Гр
   Гражданин
   1 0
   15:22, 9 май 2020
   Познатата шайка на агента на свинаря Гергов, Багдасаров! Какво градивно може да се чака от тях?
  • 4
   Ка
   Калин
   1 -1
   15:28, 9 май 2020
   Директора на Дома на културата с култура ще се занимава или ще се курдисва за пози? Кмета защо мълчи и се прави, че не забелязва?
  • 5
   Ка
   Камен
   1 -1
   18:55, 9 май 2020
   В етническата чистка 1989гДжебел национал социалиста П. Балаба, сега БСП. ЩО е то?
  • 6
   Му
   Мурат
   1 -1
   19:14, 9 май 2020
   За 30 години кой етнически турчин са припознали за равен, равнопоставен и са дали възможност да се развива? Нямат мяра в изтънчения национал популизъм!
  • 7
   Ст
   Станимир
   1 -1
   20:20, 9 май 2020
   Багдасаров в партията толерира доносниците, доносник Сергей, внос от Джебел, дъщеря му, за сметка на кърджалийци съветник. Толерира елементите, няколко националсоциалисти в местния смисъл.
  • 8
   Цв
   Цвятко
   1 -1
   20:29, 9 май 2020
   Престанете Багдасаров, да батърдясвате това чисто младо момиче Солакова с вашите долнопробни игри
  • 9
   Уч
   Учител
   1 -1
   20:46, 9 май 2020
   Багдасаров с чужда пита помен прави отново. Календарите са направени при нас в училището, не са направени в рекламна фирма. Стига уйдурми!
  • 10
   Га
   Галя
   1 -1
   21:31, 9 май 2020
   Хей Багдасар защо не са там Даниел Делчев и червения Назми Мюмюн? Защото са тежки имена, авторитети, предпочитани от хората, имащи лично мнение и позиции искаш да ги изолираш ли? На изборите Делчев те би яко, а кърмъзъ Назми е трети, ти беше им отредил 13 и 14 място. И двамата ти развалиха играта! Избирателя ти даде голям урок, нечистоплътен човек!
  Последни новини