20 °C

Проф. д-р Тодор Черкезов, д.м.: Честит празник и благодарности на доброволците от БЧК за добротата и храбростта

Скъпи доброволци,
служители, дарители и партньори,
Повече от 150 години чрез хуманните си действия Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец чрез своите доброволци от цял свят се ангажира да предоставя нужните навременни хуманитарни помощи на уязвимите общности– по време на конфликти, природни бедствия и кризи. Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е възможност да изразим колективна благодарност към 13-те милиона доброволци, за тяхната примерна отдаденост на хуманитарната кауза и фундаменталните принципи на Движението, както и да им благодарим за тяхната доброта, храброст и безкористност.
Като част от Международното червенокръстко движение Областната организация на БЧК – Кърджали заедно със своите доброволци, членове и служители посреща 8 –ми май - Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец в трудна ситуация, която изисква от нас по-голяма отговорност, самодисциплина и солидарност.
Коронавирусът ни изправи пред непознати досега предизвикателства- да си останем вкъщи и да работим, да помагаме на хората в нужда и да се пазим, да общуваме чрез социалните мрежи и да спазваме физическа дистанция, да променяме плановете си и да продължаваме да живеем с надежда. Аз, като лекар, мога да кажа, че предприетите ограничителни мерки досега дават своя резултат и ви призовавам да продължаваме да ги спазваме всички заедно, защото заедно трябва да преминем през това изпитание.
Искам да благодаря на служителите на Секретариата на ОС на БЧК, на социалната услуга „Дом за стари хора“ и „Хоспис Червен кръст“, които останаха на своя пост в полза на нуждаещите се хора и с грижа за здравето на пациенти и потребители на двете институции, управлявани от ОС на БЧК в Кърджали.
Благодаря и на кметовете на седемте общини и на малките населени места, на служителите на патронажна грижа, на доброволците на БЧК и спонтанните доброволци в цялата област, които и в този момент продължават да разнасят по домовете хранителни пакети в изпълнение на Европейската хранителна програма.
От друга страна като че ли извънредното положение ни направи по-добри, по-съпричастни, по-солидарни, по-щедри. Не само вчерашния концерт по БТВ го доказва. Благодаря на Маноил Димитров, на Есен Устренска , на Кристина Попанастасова, на Надежда Синапова, на д-р Марин Мухтаров, на Маргарита Пачилова, на сем. Сашка и Ивайло Хадживълчеви, на Христо Христов и Даниел Атанасов от Кърджали и Ралица Стайкова – от Ботевград, които дариха до момента финансови средства в нашата кампания „Солидарност“. Благодарение на тях ОС на БЧК успя да подкрепи 25 жители на област Кърджали, които в условията на извънредното положение не могат сами да се справят с тежката житейска ситуация. „ Способността ни да отговорим на тази криза определя последиците за уязвимото население и за всички нас в световен мащаб. Трябва да се справим с тази глобална пандемия с подхода, че „никой не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност“.
Мога да споделя много цифри- доставени тонове хранителни продукти, отдадени безвъзмездно стотици часове доброволчески труд, реализирани прекрасни партньорски инициативи, привлечени дарители, но сега не е време за това.
Поздравявам ветерана на нашата организация Мара Белева и червенокръстките ни деятели, отличени от НС на БЧК за тяхната всеотдайност, ентусиазъм и верност към принципите на Червенокръсткото движение. С „Медал за заслуги“ са наградени инж. Кузман Димов и мед. техн. Виолета Иванова, със званието „Заслужил деятел“ е отличен Тодор Радев и със званието „Млад отличник на БЧК“ са отличени – Дарина Новакова, Виктория Георгиева, Айджан Алиджан и Хаджер Сали.
Честито на наградените!
Честит да бъде празника и на всички партньори, симпатизанти, членове, служители и доброволци на най-голямата неправителствена организация от Област Кърджали и техните семейства ! Бъдете здрави и позитивни, пазете се и съхранявайте духа на Доброто! То ще ни е нужно и в бъдеще!
Честит празник!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини