Проф. д-р Тодор Черкезов, д.м.: Честит празник и благодарности на доброволците от БЧК за добротата и храбростта

Скъпи доброволци,
служители, дарители и партньори,
Повече от 150 години чрез хуманните си действия Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец чрез своите доброволци от цял свят се ангажира да предоставя нужните навременни хуманитарни помощи на уязвимите общности– по време на конфликти, природни бедствия и кризи. Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е възможност да изразим колективна благодарност към 13-те милиона доброволци, за тяхната примерна отдаденост на хуманитарната кауза и фундаменталните принципи на Движението, както и да им благодарим за тяхната доброта, храброст и безкористност.
Като част от Международното червенокръстко движение Областната организация на БЧК – Кърджали заедно със своите доброволци, членове и служители посреща 8 –ми май - Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец в трудна ситуация, която изисква от нас по-голяма отговорност, самодисциплина и солидарност.
Коронавирусът ни изправи пред непознати досега предизвикателства- да си останем вкъщи и да работим, да помагаме на хората в нужда и да се пазим, да общуваме чрез социалните мрежи и да спазваме физическа дистанция, да променяме плановете си и да продължаваме да живеем с надежда. Аз, като лекар, мога да кажа, че предприетите ограничителни мерки досега дават своя резултат и ви призовавам да продължаваме да ги спазваме всички заедно, защото заедно трябва да преминем през това изпитание.
Искам да благодаря на служителите на Секретариата на ОС на БЧК, на социалната услуга „Дом за стари хора“ и „Хоспис Червен кръст“, които останаха на своя пост в полза на нуждаещите се хора и с грижа за здравето на пациенти и потребители на двете институции, управлявани от ОС на БЧК в Кърджали.
Благодаря и на кметовете на седемте общини и на малките населени места, на служителите на патронажна грижа, на доброволците на БЧК и спонтанните доброволци в цялата област, които и в този момент продължават да разнасят по домовете хранителни пакети в изпълнение на Европейската хранителна програма.
От друга страна като че ли извънредното положение ни направи по-добри, по-съпричастни, по-солидарни, по-щедри. Не само вчерашния концерт по БТВ го доказва. Благодаря на Маноил Димитров, на Есен Устренска , на Кристина Попанастасова, на Надежда Синапова, на д-р Марин Мухтаров, на Маргарита Пачилова, на сем. Сашка и Ивайло Хадживълчеви, на Христо Христов и Даниел Атанасов от Кърджали и Ралица Стайкова – от Ботевград, които дариха до момента финансови средства в нашата кампания „Солидарност“. Благодарение на тях ОС на БЧК успя да подкрепи 25 жители на област Кърджали, които в условията на извънредното положение не могат сами да се справят с тежката житейска ситуация. „ Способността ни да отговорим на тази криза определя последиците за уязвимото население и за всички нас в световен мащаб. Трябва да се справим с тази глобална пандемия с подхода, че „никой не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност“.
Мога да споделя много цифри- доставени тонове хранителни продукти, отдадени безвъзмездно стотици часове доброволчески труд, реализирани прекрасни партньорски инициативи, привлечени дарители, но сега не е време за това.
Поздравявам ветерана на нашата организация Мара Белева и червенокръстките ни деятели, отличени от НС на БЧК за тяхната всеотдайност, ентусиазъм и верност към принципите на Червенокръсткото движение. С „Медал за заслуги“ са наградени инж. Кузман Димов и мед. техн. Виолета Иванова, със званието „Заслужил деятел“ е отличен Тодор Радев и със званието „Млад отличник на БЧК“ са отличени – Дарина Новакова, Виктория Георгиева, Айджан Алиджан и Хаджер Сали.
Честито на наградените!
Честит да бъде празника и на всички партньори, симпатизанти, членове, служители и доброволци на най-голямата неправителствена организация от Област Кърджали и техните семейства ! Бъдете здрави и позитивни, пазете се и съхранявайте духа на Доброто! То ще ни е нужно и в бъдеще!
Честит празник!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини