17 °C

Литературни награди за младите журналисти от ОДК Кърджали

Изображение 1 от 2

  За втора година в гр.Стара Загора се проведе Националният журналистически конкурс за ученици "Гео Милев", който събра участници от цялата страна. Той се организира от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”.

  В конкурса се включиха 88 индивидуални  участници със 158 творби и 7 колектива с  електронни издания и вестници на хартиен носител от 17 населени места и 13 области .

  Завоюваните награди от нашите ученици са:

  Индивидуално участие:

  Раздел Информационни жанрове

  Първо  място – Магдалена Георгиева Михова - VІ клас от клуб „Медийно студио” с ръководител Антония Грозева, за интервю „Да преминеш през Африка с велосипед е лудо приключение”

  Раздел Художествено – публицистични жанрове:

  Поощрителна награда: Калина Стайкова -  Х клас от  Клуб „Литературно творчество” с ръководител Марияна Бекриева, за  очерк „Момичето с име на победа”                   

  Колективно участие:

  Вестници на хартиен носител:

  Трета награда –в-к „ Приятели плюс”от 2019 г. на клуб „Медийно студио” с ръководител Антония Грозева и Радиоклуб „Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева

  „Срещата с написаното от учениците, включително от най-малките, дава надежда за всички ни, че растат млади хора, способни не само да отразяват, но и да изграждат. Благодарим им!“, коментира Живка Кехайова - председател на журито на конкурса.

  Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини