Четирима за ден в ареста , заради наркотици

Четирима са задържани в РУ-Кърджали за незаконно притежание на наркотици. Мъжете били проверени в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места на 6 май. Около 23 часа в село Дъждино полицейски служители проверили трима местни жители на 28 г., 29 г. и 36 г. У най-младия била намерена суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Другите двама държали бяло вещество, което при тестване реагирало на амфетамин. На КПП „Чилик“ бил проверен 28-годишен, у когото била намерена суха листна маса - марихуана. Наркотиците са иззети, а притежателите им задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувани са досъдебни производства по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Мъж, откраднал велосипед, е бил установен и задържан от полицейски служители на РУ-Кърджали. Издирването започнало след подаден сигнал за кражбата от площадка в жилищен блок в областния град. 36-годишен кърджалиец, съпричастен към деянието, е задържан за срок до 24 „часа в полицейското управление на 5 май. Велосипедът е открит и иззет.

Две досъдебни производства са образувани в полицейските управления  в Кърджали и Крумовград по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. Задължителна 14-дневна карантина била нарушена от 42-годишен жител на община Кърджали и от 30-годишна от община Крумовград.

Лек автомобил „Опел“ изгорял на 6 май малко след 20 часа в село Каялоба. Екип на пожарния участък в село Бенковски загасил огъня. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Екип на пожарната служба в Кърджали потушил пожар в електрическо табло в областния град на 6 май около 11,30 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини