22 °C

Изселниците изправени на нокти, чакат да падне извънредното положение у нас, за да дойдат за Байрама

Изселниците ни са изправени буквално на нокти в очакванията да падне извънредното положение у нас, за да се завърнат за Рамазан Байрама. Те следят отблизо развоя на мерките срещу коронавируса в България. Големи са очакванията, че след 13 май извънредното положение ще бъде отменено и те дойдат да видят близки и роднини. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на изселническата организация Бултюрк със седалище в Истанбул Рафет Улутюрк. Той подчерта, че повечето нашенци в мегаполиса са родом от селата в нашата страна и копнеят да се върнат и видят родните къщи и градинки,далеч от бетонните колоси. Те са готови да прекарат на село двуседмична карантина само и само да вземат глътка чист въздух в родното място.

  Мнозина от нашенци, каквато е традицията, искат да дойдат и подновят личните си документи. Повечето жители на Бурса, не знаят,че срокът за издаването на нови паспорти е удължен с половин година. В Истанбул обаче върви кампания по разгласяването на правото им да пътуват шест месеца след изтичането на валидността на сегашните им лични карти и паспорти. Разгласата се извършва от Бултюрк.

 В Кърджали има определено притеснение от вероятността от голяма вълна изселници. Местните хора споделят, че нямат условия в дома си да приемат гости и да им гарантират двуседмична карантина.

  Разхлабването на ограничителните мерки, както у нас, така и в Турция обаче зарежда с оптимизъм нашенци в югоизточната съседка. По официални данни на турските власти заболелите в страната достигат 130 000 , от които близо половината са излекувани.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  11 -19
  08:52, 7 май 2020
  Ха сега и това ни трябва да дойдат заразените чал... Виж коментара
  • Gi
   GIURSKI EBACH
   12 -24
   09:10, 7 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 😂😂
   😂😂 ха ха
   17 -9
   10:27, 7 май 2020
   Много сте далеч от истината по отношение на хигиената, били ли сте в техни домове, знаете ли навиците им , пък особено в Турция чистотата е на 1 място !!! Разбира се, Вие съдите по себе си!
  • Do
   Do ebacha
   2 -8
   15:06, 7 май 2020
   Ей манаф турски пиеш ли си водата като си миеш гъз... Виж коментара
 • 2
  На
  Наблюдател
  8 -5
  11:20, 7 май 2020
  Хигиената в Турция никога не е била на ниво. Това, ч
 • 3
  На
  Наблюдател
  7 -4
  11:27, 7 май 2020
  Това, че са ти оправили леглото в хотела не значи, че е чисто. В Баните винаги има косми. Да си измиеш задника с шише (за да не хванеш хемороиди), което е пипано от още сто човека е върха на хигиената. Който в влизал в турска къща винаги е забелязвал една странна миризма. Защо ли? В джамиите също смърди независимо от това, че преди да влезеш трябва да си измиеш краката. И това да се мажеш с ароматна вода не значи, че си се изкъпал.
  • 23
   236
   3 -5
   15:35, 7 май 2020
   А вашите домове на какво ли не миришат ...вие много ли сте хигиенични като си бършите задниците с тоалетни хартии ? нямам как да сте по хигиенични от турците моля без много празни приказки!

Още новини

Хороскоп за 13.06.2021

Последни новини