Съветниците на Ардино декларираха имуществото си, по заможните с апартаменти в големите градове

Общинските съветници от местния парламент в Ардино декларираха недвижимото имущество и влоговете си пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

По-заможните от тях са обявили апартаменти освен в Ардино и в големи градове на страната.

  Веселин Чаушев е обявил съсобственост в апартамент в София, в район „Триадица”. Делът му възлиза на 151 133 лв. Той е обявил и магазин в столицата в район „Витоша”, който също е съсобственост. Притежава и ½ от апартамент и в Кърджали и къща с двор в Ардино. Кара „Мерцедес” за 31 000 лв, който също е съсобственост. Има банкови влогове в евро и лева.

  Кадир Юсеин Аптикадир е декларирал пред избирателите апартамент в Пловдив  с дял в стойността му от 10 000 лв. Притежава и жилище в Кърджали на стойност 17 000 лв. Има право на строеж в Петлино, както и ниви в землището на същото село.Кара „Нисан” за 2000 лв.

  Фахри Кафали е закупил апартамент в Стара Загора като неговия дял е 65 000 лв.  Има апартамент и къща с двор в с.Бял Извор. В същото село притежава и ½ от магазин. Има в съсобственост две коли , едната от които БМВ за 20 000 лв. Декларирал е задължения за 50 000 лв.

    Азис Халибрям Мурад  притежава дял в апартаменти в Кърджали и Ардино. Има ½ съсоственост и в гараж в Ардино. Има три коли,купени на старо.

  Бившият зам.-министър на здравеопазването д-р Адам Персенски е обявил публично  дялово участие в апартамент и къща с двор в Ардино.Има заем от 25 000 лв.Има вложения в инвестиционни фондове.

  Бившият кмет Ресми Мурад също се е отчел пред избирателите.Той притежава апартамент в Кърджали,като неговия дял е за 36 000 лв.Има и къща с двор в Ардино. Семейна собственост е колата му „Нисан”. Има влогове в левове и долари.

  През настоящата година председателя на Общинския съвет Сезгин Байрамали Байрам не е декларирал имущество, което е направил при първия си мандат.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини