Една пета от кърджалийци са излъгали в последните дни на изходите на града,че отиват на работа,дори сочат несъществуващи фирми

Работи се съвместно с Агенцията по заетостта и Регионалната дирекция на вътрешните работи във връзка с проверка на истинността на данните в посочените декларации, които се предоставят на КПП-та. Немалка част от пътуващите са  декларирали  „пътувам за работа“, но при проверките се установи, че те не са в трудови правоотношения с посочения работодател, а и не са намерени  на посочените обекти. Това съобщи за медиите директорът на Дирекция "Инспекция по труда" в Кърджали Ангелина Бабунска.Тя посочи,че има декларации, в които са отбелязани неработещи или несъществуващи обекти, декларирани от лица, които са посочили "отиване на работа". За 7 лица работодателите са заявили, че нямат и никога не са имали връзка  с лицата, които са декларирали, че работят  при тях.

Към момента са проверени от ДИТ Кърджали над 500 декларации, в които пътуващите са посочили, че пътуват за работа, но в 104 декларации е установено, че към деня на пътуването лицата не са в трудови правоотношение. Проверките продължават.Това посочи още Ангелина Бабунска.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини