Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ почете паметта на Кязим Паша в Бял извор

Събитието се проведе при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки

Гюнер ШЮКРИ

ДПС отмени традиционния възпоменателен митинг в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит по време на опита за насилствена асимилация през 1972 година в ардинското село Бял извор поради забраната за провеждането на масови мероприятия като част от наложените противоепидемичните мерки в условията на извънредно положение в страната заради коронавируса.

Народни представители, кметове, общински председатели на ДПС и синовете на покойния Кязим Паша, начело с председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ положиха венци и цветя пред паметника-чешма в центъра на родопското село, както и на паметната плоча на мястото в Дере махале, където е прострелян Кязим Паша през 1972г. по време на т.нар.  „Възродителен процес“.

На събитието присъстваха още областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, народните представители от Кърджалийския многомандатен районАдлен Шевкед и Ерол Мехмед, бившите депутати от 42-то и 43-то Народно събрание инж. Ердинч Хайрула и Салиха Емин, Общинските кметове на Момчилград и Черноочене – Илкнур Кязим и Айдън Осман, председателите на Общинските съвети в Ардино, Черноочене и Момчилград – Сезгин Байрям, Бедрие Газиюмер и Ерсин Юмер, представители на Женската организация на ДПС и Младежко ДПС. Тук бяха още синовете на покойния Кязим Паша – Ибрахим и Басри Кязимоглу

Имамите на Бял извор  и кв. „Диамандово“ Арслан Хайрула и Мюмюн Мехмед отправиха кратка молитва в памет на Кязим Паша и за всички жертви по времето на т.нар. „Възродителен процес“. Двамата духовници направиха молитва за здраве и скорошно справяне с коронавируса в България и целия свят.

Организатор на проявата бе Общинският съвет на ДПС в Ардино. 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димитър
    2 0
    22:15, 1 май 2020
    Не е ли по-добре като народен представител да направи необходимото 16 пъти на ден камбаната да не бие, мелодии да непрозвучат за да не се противопоставят и не се раздели целокупната българска нация с пеещия часовник, който започва всяка сутрин 6.00ч.Призовава Иван на оръжие срещу Хасан.
Последни новини