Учениците от Езиковата гимназия отново на върха в национално състезание по български език и литература

За девета поредна учебна година Сдружението на учителите филолози „Любословие” организира национално състезание по български език и литература. Целта е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението. Състезанието се провежда в два кръга, а форматът за проверка на знанията и уменията на учениците за всеки от класовете е писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст.

          Резултатите от втория финален кръг на националното състезание по български език и литература „Любословие” отново са повод да поздравим участниците и техните преподаватели от Езиковата гимназия. Ботевци премериха сили със свои съученици от цялата страна, а резултатите им говорят, че подготовката по български език и литература в Гимназията е на национално ниво.Учениците не само се класираха на финалния кръг, но и показаха много високи резултати. Ниляй Шериф от Xклас зае IIIмясто, а успехите в XIклас са още по-големи, защото там са присъдени две първи места. Отличените са  Полина Иванова и Симона Михова. Веднага след тях е Петя Беловска, която заема почетното IIмясто. Успехи бележат и зрелостниците, които също са отлично подготвени. Антоан Русев е втори по успех в страната, а Зорница Димитрова е на IIIмясто.Силната мотивация, постоянството и упоритият труд на учениците са ключът към успешното представяне. Значителен е и приносът на техните учители, които са до тях и ги подкрепят и напътстват.

Учениците от Езикова гимназия „Христо Ботев“  за поредна година доказват с резултатите си своята любов, знания и компетентности по български език и литература.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини