Група ардинци направи дарение за местната болница

Група от 18 ардинчани, които живеят и работят в Англия, Германия и България, направи дарение от специализирани предпазни средства за защита от COVID-19 на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Хората с добри сърца са докарали със собствен транспорт в болницата  4000 броя ръкавици, 8 предпазни шлема за лице, 25 многократни маски, 20 предпазни екипи, кислороден концентратор, пациентен монитор, термометър безконтактен, както и 30 броя спален комплект на обща стойност 7 170 лв.

„С този скромен благороден жест искаме да уверим екипа на лечебното заведение, че сме с тях. Нашите сърца винаги са в родния ни край и искаме да помогнем на хората в труден за целия свят момент. Дарението ни нека бъде в помощ на лекарите и целия медицински екип на болницата, които пазят живота на хората“, заявиха хората от Ардинско с добри сърца.

Дарението  бе прието от управителя на здравното заведение д-р Гюнер Осман. От свое име и от името на цялото ръководство на МБАЛ – Ардино той изказва своята огромна благодарност към групата, която показва своята съпричастност към лечебното заведение в борбата с коронавирусната инфекция. „Благодарим ви за подкрепата. Ситуацията е тежка за всички ни, но когато си помагаме, успяваме да я преодолеем по-лесно. Надяваме се този труден период на изпитание да приключи добре за всички нас!“, заяви д-р Осман.

Ето и имената на ардинчаните с добри сърца:

Алдин Мехмед – Англия
Д-р БирканГюней – София
Евгин Мехмед – Ардино
Еркин Алиев – Кърджали
Ерхан Салиев – София
Меджит Юмеров – Германия
Нурай Хайрулов – Ардино
НурдоанНеждетов – Англия
Рафет Шакиров – Ардино
Ремзи Аптишев – Англия
Севгин Мъсърлъ – София
Седат Юсеинов – София
Сезгин Реджеб – Германия
Сунай Юсеинов – София
СюхелХайрулов – София
Танер Аян – София
ТуниоЗафер – София
Хюсеин Йеменджиев - Бургас

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини