5 °C

Общинските кметове с първи мандат в областта , декларираха пред избирателите имущество и спестявания

  Общинските кметове с първи мандат в Кърджалийска област декларираха публично пред избирателите си имуществото и спестяванията. От тримата градоначалници, встъпили в първи кметски мандат, двама са декларирали собственост и авоари пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това са кметът на Джебел Неджми Али и кметът на Момчилград Илкнур Кязим. Градоначалникът на Ардино, инж.Изет Шабан,който  бе в общинската изпълнителна власт като зам.-кмет, не е призован да подава имуществена декларация.

    Градоначалникът на Община Джебел Неджми Али, който бе депутат, зам.министър на отбраната и евродепутат неизменно е декларирал имотното си състояние пред Сметната палата. Сега е направил същото и пред КПКОНПИ.

    Неджми Али е обявил съсобственост в два апартамента в столицата. Единият е придобит през 2006 г., а другия през 2016 г. В единият неговия дял е 158 400 лв,а в другия 102 000 лв. Градоначалникът на Джебел притежава  в съсобственост и два гаража в София. В Джебел Неджми Али има жилище и гараж.

    Кметът е обявил и спестяванията, като основната част са в евро.

    Градоначалничката на Момчилград Илкнур Кязим е обявила налични парични средства от 10 500 лв. Няма декларирани имоти и участие във фирми.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Последни новини