Поне 6 са интубираните пациенти с COVID-19 в Пловдив

Изображение 1 от 2

    "Всички болници вече са в пълна готовност и влизат в графика за прием на пациенти. Първите 5 са изцяло съобразени с указанията за отделяне на цели корпуси. Това са "Свети Георги", "Каспела", "Иван Рилски", "Пълмед", днес в графика влиза и "Света Каридад"." Това съобщи на брифинг областният управител Дани Каназирева след среща за организацията в болниците за прием и лечение на пациенти с COVID-19 в област Пловдив, на която са присъствали представители на РЗИ, РЗОК, на всички общински и частни болници, както и на Областния щаб.

    Заместник-директорът на Спешна помощ съобщи, че в момента в Пловдив има поне няколко пациенти с коронавирус в тежко състояние. "Имаме интубирани четирима в "Пълмед", в "Каспела" мисля, че са двама", уточни д-р Христозов.

    "Алгоритъмът е такъв, че за всеки, който има нужда от хоспитализация, личният лекар, който го е наблюдавал, звъни на тел. 112 или в РЗИ, след коeто се отзовава спешен екип и в зависимост от състоянието на пациента, той ще бъде хоспитализиран в някоя от болниците. На който не му издържат нервите и иска сам да се прегледа – филтърни кабинети има в болниците "Пълмед", Транспортна, "Каспела", "Свети Георги", "Свети Панталеймон", "Свети Мина", до дни и в "Света Анна". Тоест има достатъчно места, където хората, които искат да се прегледат, могат да го направят и ако лекарите там преценят, че лечението им трябва да бъде продължено в болница, те ще бъдат приети“, обясни още д-р Христозов.

    От РЗИ вече са извършили проверки във всички лечебни заведения, където има пациенти със съмнения. В момента тече проверка в останалите, които на бъдещ етап ще се приемат пациенти с COVID-19. Предстои проверка и на 4-те общински болници – в Асеновград, Първомай, Карлово и Раковски.

    Повече от брифинга може да видите във видеото.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини