Футболистът от „Арда“ Емил Мартинов: Липсва ми футболът, но пък вече мога да готвя

Футболистът на ПФК АРДА Емил Мартинов празнува своя 29 рожден ден. Той обаче със сигурност ще е доста по-различен от всички други, поради наложеното извънредно положение в България. Въпреки това след
поредната онлайн тренировка, той застана пред ARDA TV и разказа как се чувства в тази обстановка, липсва ли му футболът, какво е научил да готви, и как минава един ден за него.

-Емо, първо честит рожден ден. Как се чувстваш в тази обстановка?
– Здравей, добре се чувстваме. Седим си вкъщи с моята приятелка и спазваме предписанията на Националния кризисен щаб и от държавата.

-Ако не е тайна, на колко години ставаш?
– На 29.

-Това е перфектна възраст за един футболист.
– Перфектна да, сега тепърва започвам с футбола.

-Очаквал ли си някога, че ще се случи това да не може да излизаш да тренираш, да даваш интервю по Интернет?
– Да, със сигурност ми е първо такова интервю. Не съм очаквал, че ще изпаднем в такава ситуация, но това е животът, има и такива моменти. Те ще отминат, ще се справим и с това нещо.

-Сега вече има нови технологии и може да направите конферентна връзка през телефоните, и да се съберете повече приятели.
– Със съотборници, с приятели ще правим видео връзка и така ще се забавляваме.

-Като каза твоята приятелка, миналата година при едно пътуване до Барселона ти и предложи брак, и тя каза ДА. Кога ще е следващата стъпка?

– Ами може би следващата година , тъй като виждате каква е ситуацията сега в България. Но със сигурност ще е през следващата година.

-Отборът на АРДА пръв в България, а може би и в света започна тренировки по интернет, доста са интересни.
– Да, така е. Ние тренираме всеки ден, това е нещо ново, но е много интересно. По този начин ние поддържаме форма, макар, че предполагам всеки индивидуално си тренира, но така, когато сме всички е доста интересно и от полза.

-Кондиционният треньор Антон Дончев ви показва доста интересни упражнения, но ти ми каза, че тренираш допълнително.
– Е задължително е да се тренира допълнително, макар, че с него правим доста интересни упражнения на видео разговора. Той ми дава не мен предполагам и на други колеги допълнително какво може да правим.

-Когато разбра, че поне един месец трябва да си вкъщи и няма да може да излизаш, как го прие, при положение, че ти си човек, който всеки ден трябва да ходи на тренировки, трябва да си навън?
– Със сигурност не беше приятно, защото от дете съм свикнал да съм всеки ден на стадиона. Такъв период от поне един месец да не ходя до стадиона беше странно, но такъв е животът, случват се такива неща. Надяваме се и се молим по-бързо да се върнем към нормалния начин на живот.

-Ти къде предпочете да останеш в Кърджали или в София?
– В Кърджали съм, тук решихме да останем.

-Макар, че тренирате вкъщи, когато приключи всичко ще ви трябва сериозна подготовка за бъдещите мачове.
– Ще ни трябва поне според мен около 20 дни подготовка за да сме ок, а и дано няма контузени играчи. Но за да сме на едно добро ниво в оставащите мачове ще ни трябват поне 20 дни подготовка, за да можем да сме кондиционно и футболно на ниво.

-Ако те питам дали ти липсва футболът, съмнявам се дали ще получа друг отговор от ДА?
– Със сигурност ми липсва, но единственото, което можем да направим е да се молим по-бързо всичко да приключи и да се върнем към мачове, тренировки, въобще към нормалния начин на живот.

-Разкажи ми как минава един твой ден, като изключим час и половина тренировки по интернет.
– Нормално, като на всеки един човек. Гледаме телевизия, филми, четем книги, играем на игри. Разходка до магазина за бърз пазар и индивидуалните тренировки, които правя.

-Много хора казват, че сега е момента мъжете да се научат да готвят, ти правиш ли нещо в кухнята?
– Да, даже ние с моята приятелка си направихме състезание кой ще сготви по-хубаво ястие, което да отбележа, че аз спечелих.

-Какво направи?
– Единственото, което мога да правя е пица. Двамата си направихме едно състезание в Инстаграм качихме снимки, малко за развлечение.

-Значи вече можем да ти казваме майстор Мартинов?
– Ще ви направя и ще опитате.

-Какво най-много ти липсва извън футбола?
– Извън футбола най-много ми липсва свободата да се разхождам.

-Какво ще е първото нещо, което ще направиш, когато свърши всичко?
– Искам да започна тренировки, да играем мачове и най-много искам да отида и да видя моето семейство.

-Твоето пожелание към феновете и на АРДА и на футбола в България.
– Да имат малко търпение в тази криза и като се върнем към футбола отново да ги радваме с победи.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини