3 °C

ФИ.КОМ 6

Проф.д-р Тодор Черкезов с приветствие към медиците за професионалния им празник

Обръщение  по случай 7 април- Международен ден на здравето

               

   УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ЛЕКАРИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ  ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ,   СЛУЖИТЕЛИ,

         

            Тази година всички ние посрещаме професионалния си празник в особена обстановка, като част от милионната здравна армия по света, която води най-страшната и подмолна война в съвременната история-тази с невидимия враг, който дебне навсякъде и за когото универсално оръжие още не е открито!

            Ежедневието ни е трудно, белязано с наложени ограничения и неизбежна тревожност пред неочакваното. Безпрецедентните мерки за сигурност пораждат надежда,но и много въпроси за днешния и утрешния ден. Доброто е, че не сме сами! Помагат ни фирми, институции, граждани.

            Трудно е да се каже, че настроението е празнично, но ние се надяваме, че и този път животът ще победи смъртта, здравето ще надвие болестта!  С този оптимизъм трябва да зареждаме себе си и да го предаваме на нашите близки, познати и приятели. Трябва да вдъхваме вяра и сили на нашите пациенти, които се нуждаят от психологическа подкрепа.  Защото цяла България „сега нази гледа” !

             Да не се парализираме пред страха, да работим внимателно, умно и отговорно, като предпазваме себе си и другите при всяко медицинско действие или решение, да бъдем убедителни пред болните и техните близки, да не всяваме паника, а вяра и оптимизъм сред колегите си.

            Скъпи колеги,

            Времето отново доказва, че нашата професия е най-важна за обществото и неговото съществуване без нас е невъзможно.  Това е повод за гордост, че сме избрали това поприще, че сме в най-голяма степен обществено значими.

            Гордея се, че нашият общ дом-болницата, днес е най-важната и полезна институция, в която работят отговорни, професионално подготвени и с високи морални качества лекари, професионалисти по здравни грижи и служители,които се доказват в работата си всеки ден и възвръщат онова доверие на обществото, без което не можем да вървим напред.

            Виждам Вашите усилия, виждам Вашата всеотдайност и готовност да помогнете на всеки, който има нужда от Вас.  Прекланям се пред смелостта да победите страха и да вдъхнете увереност на хората в утрешния ден!  Вярвам Ви и Ви благодаря!

            Бъдете здрави! Бъдете удовлетворени и щастливи! Заслужавате го!

                                               

 Честит 7 април!

       ПРОФ. д-р Тодор Черкезов, дм

Изпълнителен директор

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини