В два завода у нас се тества производството на респиратори

Има два завода у нас, в които се тества производството на респиратори в България. Ако са успешни, ще ги пратим веднага да се сертифицират, съобщи на брифинг в МС премиерът Бойко Борисов.

Две от най-добре развитите европейски държави тестваха всички защитни облекла, които нашите заводи произведоха, представители на тези държави дойдоха, взеха ги и ги тестваха в техните лаборатории, каза премиерът. Защитни очила и защитни шлемове, произведени у нас, също са пратени за сертификация, а точно такива, поръчвахме от Китай, отбеляза министър-председателят.

От Китай ще получим два вида защитни маски, като първите от тях ще са за работещите у нас в РЗИ-ата, митниците, МВР и в други институции, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той каза, че вторият вид защитни маски са FFP2 и са медицински маски, като те са предназначени за РЗИ-ата и болниците.
Ще получим от най-добрите респиратори, които произвежда Китай, като те се използват от почти всички европейски държави, съобщи министър Кирил Ананиев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    🔀
    🔀
    5 -2
    19:25, 4 апр 2020
    Мутрата Боко превърна страната в септична яма.
Последни новини