2 °C

Местният парламент в Кърджали отложи гласуването на увеличени заплати на градоначалника и кметовете на населени места

Местният парламент в Кърджали отложи гласуването на увеличени заплати на градоначалника инж.Хасан Азис и кметовете на населени места. Това стана по предложение на кмета и на председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев. Градоначалникът се аргументира,че в условия на рестрикции , заради пандемията на коронавирус и извънредното положение увеличаването на възнагражденията би било неуместно. Общинските съветници единодушно  подкрепиха предложението за отлагане на тази точка от дневния ред за неопределено време.Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на местния парламент Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед подчерта,че въпреки  закритото заседание ,продиктувано от ограниченията на социалната дистанция е имало сериозен дебат.Той бил свърза със съдбата на туризма в общината,като важен отрасъл.

Ще припомним,че предложението за промяна във възнагражденията бе кметът на общината да получава основна месечна заплата 3300 лева. В първа група кметства, в който са бюджетни –  Бойно, Костино, Миладиново, Мост, Опълченско, Перперек, Стремци, Чифлик  и Широко поле, основната месечна заплата на кметовете трябваше да бъде 990 лева;  във втора група с население над 1000 души – Айрово, Висока поляна, Глухар, Енчец, Жинзифово, Калоянци, Кобиляне, Петлино, Прилепци, Рани лист, Резбарци  и Сипей кметовете ттрябваше да вземат основна месечна заплата – 950 лева;  в трета група с население от 701 до 1000 души   – Бели пласт, Дъждино, Звезделина, Зелениково, Звиница, Кьосево, Люляково, Мургово, Островица, Пепелище, Седловина, Скалище, Солище  и Ястреб  – 930 лв. и четвърта група с население до 700 души       – Бащино, Бленика, Болярци, Брош, Велешани, Вишеград, Воловарци, Горна крепост, Дъждовница, Звезден, Зимзелен, Иванци, Калинка, Конево, Крайно село, Македонци, Мъдрец, Невестино, Орешница, Охлювец, Панчево, Пеньово, Повет, Скална глава, Соколяне, Срединка, Стремово, Три могили, Царевец, Черешица, Черна скала и Чилик с основна месечна заплата – 910 лева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ал
  Али
  0 0
  22:31, 31 мар 2020
  Кметовете на Кобиляне, Бойно,Скалище,Ранни лист, Зелениково идр. всеки ден обикалят кафенетата на града, много им са тези пари!
 • 2
  Ем
  Емил
  0 0
  22:34, 31 мар 2020
  Кмета на Чилик всеки ден е по парковете на града, пейките ли ги обслужва
 • 3
  Му
  Мурад
  0 0
  23:11, 31 мар 2020
  Кмета на Веселчане обикаля града почти всеки ден, а на Кьосево дава наряд на пазара
 • 4
  Ст
  Стефан
  0 0
  09:28, 1 апр 2020
  на Солище кмета върти любовни срещи почти всеки ден в града около Сием
 • 5
  Да
  ДАР
  0 0
  11:39, 1 апр 2020
  Те / кмет , зам.кмет , назначени селски кметове , общински съветници . . . / щяха да обезщаят да дарят по една заплата !Ама съвеста не им дава !!

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини