25 °C

Местният парламент в Кърджали отложи гласуването на увеличени заплати на градоначалника и кметовете на населени места

Местният парламент в Кърджали отложи гласуването на увеличени заплати на градоначалника инж.Хасан Азис и кметовете на населени места. Това стана по предложение на кмета и на председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев. Градоначалникът се аргументира,че в условия на рестрикции , заради пандемията на коронавирус и извънредното положение увеличаването на възнагражденията би било неуместно. Общинските съветници единодушно  подкрепиха предложението за отлагане на тази точка от дневния ред за неопределено време.Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на местния парламент Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед подчерта,че въпреки  закритото заседание ,продиктувано от ограниченията на социалната дистанция е имало сериозен дебат.Той бил свърза със съдбата на туризма в общината,като важен отрасъл.

Ще припомним,че предложението за промяна във възнагражденията бе кметът на общината да получава основна месечна заплата 3300 лева. В първа група кметства, в който са бюджетни –  Бойно, Костино, Миладиново, Мост, Опълченско, Перперек, Стремци, Чифлик  и Широко поле, основната месечна заплата на кметовете трябваше да бъде 990 лева;  във втора група с население над 1000 души – Айрово, Висока поляна, Глухар, Енчец, Жинзифово, Калоянци, Кобиляне, Петлино, Прилепци, Рани лист, Резбарци  и Сипей кметовете ттрябваше да вземат основна месечна заплата – 950 лева;  в трета група с население от 701 до 1000 души   – Бели пласт, Дъждино, Звезделина, Зелениково, Звиница, Кьосево, Люляково, Мургово, Островица, Пепелище, Седловина, Скалище, Солище  и Ястреб  – 930 лв. и четвърта група с население до 700 души       – Бащино, Бленика, Болярци, Брош, Велешани, Вишеград, Воловарци, Горна крепост, Дъждовница, Звезден, Зимзелен, Иванци, Калинка, Конево, Крайно село, Македонци, Мъдрец, Невестино, Орешница, Охлювец, Панчево, Пеньово, Повет, Скална глава, Соколяне, Срединка, Стремово, Три могили, Царевец, Черешица, Черна скала и Чилик с основна месечна заплата – 910 лева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ал
  Али
  0 0
  22:31, 31 мар 2020
  Кметовете на Кобиляне, Бойно,Скалище,Ранни лист, Зелениково идр. всеки ден обикалят кафенетата на града, много им са тези пари!
 • 2
  Ем
  Емил
  0 0
  22:34, 31 мар 2020
  Кмета на Чилик всеки ден е по парковете на града, пейките ли ги обслужва
 • 3
  Му
  Мурад
  0 0
  23:11, 31 мар 2020
  Кмета на Веселчане обикаля града почти всеки ден, а на Кьосево дава наряд на пазара
 • 4
  Ст
  Стефан
  0 0
  09:28, 1 апр 2020
  на Солище кмета върти любовни срещи почти всеки ден в града около Сием
 • 5
  Да
  ДАР
  0 0
  11:39, 1 апр 2020
  Те / кмет , зам.кмет , назначени селски кметове , общински съветници . . . / щяха да обезщаят да дарят по една заплата !Ама съвеста не им дава !!

Хороскоп за 12.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
12 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
12 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
12 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
12 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
12 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
12 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
12 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
12 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
12 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
12 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
12 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
12 авг 2020
Последни новини