Удължава се срокът за плащане на сметките за ток, може да се плати и онлайн

Във връзка със създалата се епидемична обстановка в страната, срокът за заплащане на фактури за потребена електроенергия на битови клиенти се удължава с 10 дни, информираха от Община Асеновград.

Тази и други мерки са координирани на среща между министъра на енергетиката Теменужка Петкова, председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и представители на електроразпределителните и снабдителни компании.

Както и досега, във всяка една фактура клиентите могат да видят съответния срок за плащане. Друга мярка, договорена на срещата, е временно преустановяване на предвидени дейности по електроразпределителната мрежа, които изискват планирано прекъсване на електрозахранването. Компаниите ще се фокусират върху неотложни дейности и такива, свързани с възстановяване на захранване в случаи на аварии.

Дружеството ще предложи и техническа консултация на болнични заведения, относно състоянието на тяхното електрозахранване. Клиентските офиси на EVN остават отворени, като дейността им е организирана съобразно наложената извънредна ситуация в страната, при взети всички мерки за защита на работещите сътрудници и посещаващите клиенти. Това включва контрол на достъп в помещенията, дезинфекция и други дейности.

Компанията призовава, при възможност, клиентите да избягват посещение на офисите й, ако нямат спешна необходимост и да ползват дистанционните услуги, сред които са прием на документи, подписани с електронен подпис и безкасови начини за плащане на консумирана електроенергия.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини