Нови 21 положителни проби, Хасково и Кърджали с първи случаи (видео)

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 264 . На брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 21 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България.

В още два града са установени случаи на коронавирус - Хасково и Кърджали, с по един положителен пациент.

Останалите нови случаи са 14 в София, в Смолян два, в Плевен един, във Велико Търново – един, и във Варна един.

Оздравели, след две отрицателни проби за коронавирус, са 8 души. По думите му има вероятност утре от болница да бъде изписан още един.

Има двама български военнослужещи, дали положителна проба за коронавирус. Единият е бил евакуиран от Косово в България, а другият е в Румъния и е настанен в болница в Букурещ. Двамата нямат клинични оплаквания.

Пациенти с коронавирус в столицата са настанени във Военна болница, в Пета градска, в "Пирогов", в "Св. Анна" и в Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни болести.

В столичната Специализирана болница за лечение на белодробни болести няма данни за медици с положителни проби, но има настанен пациент, който е лекар.

В Пета градска болница има заболели от персонала, под карантина са четири отделения, което практически прекрати работата на болницата до излизане на отрицателните проби.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ke
    Keks
    4 -3
    17:06, 26 мар 2020
    Вече 1 официално в Хасково!! Браво....
  • 2
    Тр
    Трагедия
    15 -7
    17:25, 26 мар 2020
    Доволни ли сте съграждани? Доволни ли сте , че разпространихте вируса? И не е само един заразеният а много повече хора които все още не са дали проби.. Но вие продължавайте да се разхождате! Продължавайте да си пиете кафето на вън ! Като ви тръщне на леглото вас и вашите близки тогава чак ще осъзнаете ситуацията .. Бива ли да сте толкова глупави ?
    • 11
      11111
      3 0
      19:44, 26 мар 2020
      и да продължават да не правят ТЕСТ-ове на КПП или пари..Н--А....
Последни новини