Гурбетчии системно нарушават карантината в Кърджали, пият свободно пред бакалиите в Махалата и някои крайградски села

Граждани алармираха вчера с тревога редакцията на сайта Кърджали бг вести за системно нарушаване на задължителната домашна карантина от жители на кв."Боровец"  на областния  град,както и на някои околни села на Община Кърджали.Под предлог,че отиват да пазаруват завърнали се гурбетчии си купуват алкохол и правят седянки пред магазините,въпреки че им е наложена карантина.Поведението им е демонстративно предизвикателно,споделиха наши читатели.Кърджали бг вести научи също,че служители на чистотата заплашват да напуснат от страх да влизат в квартала и селата,където не се спазва карантината.

Редакцията уведоми своевременно Областния и Общинския кризисни щабове в Кърджали.Резултатът днес са няколко досъдебни производства.Ето становището по този повод на ОД на МВР-Кърджали: 

Три досъдебни производства по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс са образувани за нарушаване на предписана карантина за граждани като част от противоепидемичните мерки в условия на извънредно положение. Две от разследванията се водят в РУ-Кърджали, едно в РУ-Крумовград. Установените нарушители са двама мъже на 19 и 35 години и жена на 27 години. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

За незаконно използване на чужд платежен инструмент е образувано досъдебно производство в РУ-Крумовград с постановление на Районната прокуратура. От дебитната карта на 27-годишна били изтеглени 500 лв. Издирва се извършителят на деянието. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини