Театрално-музикален център – Кърджали подписа петиция на държавите членки на Европейската театрална конвенция

Театрално-музикален център – Кърджали подписа петиция на държавите членки на Европейската театрална конвенция (ЕТС) във връзка с мерки за компенсиране на загубите, причинени от разпространението на коронавирус в света.

„Призоваваме ЕС и държавите членки да подкрепят театрите и всички професионалисти в сценичните изкуства в Европа, като гарантират устойчивостта на сектора и една от ключовите европейски форми на културно изкуство, която събира хората в социален и демократичен контекст“, се казва в документа.

Той е създаден в Берлин на 16 март и е подписан от близо 90 театъра от 30 държави. ТМЦ-Кърджали е единствен член на ЕТС от България до момента и ще представи исканията на европейските театрални среди пред българския министър на културата.

„Вярвам, че нашето правителство ще направи всичко възможно, за да отговори на призива на европейската театрална общност и ще подпомогне сектора, за да продължи да съществува, след като светът се пребори с пандемията от коронавирус“, каза директорът на ТМЦ-Кърджали Гълъб Бочуков.

ТМЦ-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини