98 души са под домашна карантина в Община Кърджали,близо една трета са от квартал „Боровец”

Изображение 1 от 3

    Деветдесет и осем души са под домашна карантина в Община Кърджали,като близо една трета-28 човека са от квартал „Боровец” на областният център.Това оповести на брифинг Общинският кризисен щаб,председателстван от кмета инж.Хасан Азис

    Проследяването и контролирането на пристигащите от рискови държави граждани е една от задачите на щаба.От общо 98 поставени под карантина,освен тези в Махалата, 26 – в други части на град Кърджали, останалите – в различни села в общината.

    Представители на кризисния щаб, съвместно с представители на МВР и медицински лица ще извършват проверки по адресите на новопристигналите, за да установят дали се спазват изискванията на задължителната карантина,съобщиха още от щаба.

    Кметът Хасан Азис оповести, че в проследяването и регистрирането на новодошлите основна задача имат както 67-те кметове на населени места, така също и 633 домоуправители на входове в жилищните блокове в Кърджали.

    Приемат се също и сигнали на граждани от кварталите, застроени с фамилни къщи. Те могат да съобщават в щаба, ако имат информация за новопристигнали от чужбина.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини