Задържаха двама шофьори зад волана, дезинфекцирали се срещу коронавируса с алкохол

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. Около 19,30 часа снощи в село Звиница е бил проверен 45-годишен водач на „Фолксваген“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,91 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Около 13,30 часа вчера в село Чорбаджийско полицейски служители проверили 69-годишен, който управлявал „Опел“. Тестът за алкохол отчел 1,50 промила. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Разследващи полицаи продължават работата по бързите производства.

 76 автомобила са били проверени в специализирана операция вчера за контрол за спазване на ЗДвП, употреба на алкохол от водачите, използване на обезопасителни колани. 23 са констатираните нарушения, за които са образувани 2 бързи производства, съставени 5 акта и 16 фиша. Техническите устройства са заснели 70 клипа за превишена скорост.

 Девет пожарникари от службата в Кърджали са реагирали на три подадени сигнала вчера. Екипите загасили горящ комин на къща, запалени отпадъци в контейнер в областния град и на сметището в село Вишеград. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини